Valse herinneringen komen niet alleen voor bij mensen, ook hommels hebben last van dit fenomeen. De gevleugelden herkennen een bloem die ze nooit eerder zagen, maar die een combinatie is van twee getoonde afbeeldingen. Volgens Engelse onderzoekers versmolten geheugensporen van twee bronnen dus met elkaar.

Ander kort nieuws

Jonge kindermisbruikers vallen weinig terug
Jonge daders plegen meestal maar één keer een zedendelict. Zij maken zich wel vaker schuldig aan andersoortige overtredingen, concludeert promovendus Cyril Boonmann van de Vrije Universiteit. Hun behandeling zou zich volgens Boonmann dan ook op antisociaal gedrag in het algemeen moeten richten.

Koffie tegen spierziekte multiple sclerose?

Op zoek naar de lachende koe: sensoren leren ons hoe we dieren gelukkiger kunnen maken
LEES OOK

Op zoek naar de lachende koe: sensoren leren ons hoe we dieren gelukkiger kunnen maken

De ene dag naar buiten mogen en de volgende dag niet? Daar houdt een koe niet van, zegt Hilde Aardema, dierenarts bij de facu ...

Het drinken van een kop koffie is niet alleen lekker, maar ook gezond
Het drinken van een kop koffie is niet alleen lekker, maar ook gezond

Het drinken van koffie is al in verband gebracht met een lager risico op de ziekte van Alzheimer en Parkinson, en nu mag ook de spierziekte MS zich bij dat rijtje aansluiten. Onderzoekers van de John Hopkins University in de VS merkten op dat liefhebbers van koffie minder vaak MS ontwikkelen.

Chronische vermoeidheid is fysiek syndroom
Achter het chronisch vermoeidheidssyndroom gaat een fysieke oorzaak schuil. Onderzoekers van de Columbia University vonden verhoogde waardes van cytokines–moleculen die een rol spelen in het afweersysteem – in het bloed van mensen die de ziekte drie jaar of korter geleden hebben gehad.

Lees ook: